Yedi Trompet Konusu
Yedi borazan yedi melek tarafından çalınır ve sonrasındaki olaylar Vahiy 8'den 11'e kadar olan Bölümlerde ayrıntılı olarak anlatılır. Vahiy 8:1-2'ye göre, melekler bu borazanları yedinci mührün kırılmasından sonra çalar.
Yedi trompet
Vahiy Kitabında, Patmoslu Yuhanna'nın (Vahiy 1:9) vizyonunda (Vahiy 1:1) gördüğü kıyamet olaylarını işaret etmek için birer birer yedi trompet çalınır. Yedi trompetin sesi yedi melek tarafından duyulur ve ardından gelen olaylar Vahiy 8'den 11'e kadar olan Bölümlerde ayrıntılı olarak anlatılır. Vahiy 8: 1-2'ye göre melekler yedinci mührün kırılmasından sonra bu trompetleri çalarlar. Bu mühürler, tahtta oturanın sağ elinde tutulan kıyamet belgesini güvence altına aldı. Trompetler Koine Yunancasında σάλπιγγ (sálpinx, salpinks); Bu, kemik ağızlığı ve zili olan düz, dar bir bronz tüptü; modern trompetlere benzemiyorlar. Son üç boruya bazen "vay borazanları" denir.
Önem
Pirinç trompetin icadından önce Tanrı, Musa'ya daha sonra chazozra olarak adlandırılan iki gümüş trompet yaptırdı (Sayılar 10:2). Eski İbranilerin geleneksel kutsal boynuzu, koç boynuzu. Roma düştükten sonra, Avrupa trompetleri, sac metal trompet islam halklarından geri alınana kadar boynuz veya boynuz şeklindeydi.
İlk trompet
İlk borazanın sesi üzerine, kanla karışan dolu ve ateş yeryüzüne atılır, gezegendeki ağaçların üçte birini ve tüm yeşil otları yakar.
İkinci trompet
İkinci trompetin sesiyle "ateşle yanan büyük bir dağ" olarak tanımlanan bir şey denize dalar ve okyanusların üçte birini kana çevirir. Kısa bir süre sonra, tüm deniz yaşamının üçte biri ve tüm gemilerin üçte biri yok edilecek. Bazıları "büyük dağın" gökten fırlatılan bir asteroit olacağını tahmin ediyor.
Üçüncü trompet
Üçüncü trompetin çalmasıyla, Pelin adı verilen büyük bir yıldız Dünya'ya düşer ve gezegenin nehirler ve kaynaklar gibi tatlı su kaynaklarının üçte birini zehirler. Birçoğu tadının acısından ölecek. Bazıları, pelin ağacının Çernobil ismine benzemesine bağlı olarak bunun bir nükleer felaket olabileceğini öne sürdü.
Bülent Turgut Notu: Nibiru'nun / Tarık'ın isimlerinden birisi de "Pelin"dir. Nibiru'nun gelişi ile birlikte asit yağmurları da olur ve sular onunla zehirlenir. Nibiru'nun düşmesi değil, Dünya ile temas etmesi söz konusudur. Bununla birlikte "BÜYÜK YIKIM" oluşur. İşte bu yüzden "GERÇEK VE BİLİNÇLİ BİR REHBER" çok önemlidir. Yoksa haliniz yamandır ve işin içinden çıkamazsınız. Bu tür seslere ait videoları belki 10 yıla yakındır Latin Amerika, İran, Rusya, ABD, Kanada kökenli olarak gördüm. Hala da yenileri çıkıyor. Meleklerin Nibiru ile ilgili haber verdiklerini düşünüyorum. Yıkıcı bir olay meydana gelecekse Erenlerin ve dünyayı koruyan meleklerin durumu bilmeleri gerekiyor. Hele ki pekçok can yeryüzünden silinecekse..
Dördüncü trompet
Dördüncü borazanın çalınmasının ardından güneşten, aydan ve yıldızlardan parlayan ışığın üçte biri vurulan gök cisimlerinden kararır.""Bu felaket, gece saatlerinde bile günün üçte biri boyunca tamamen karanlığa neden oluyor. Bu, beşinci, altıncı ve yedinci trompet olarak da bilinen üç sıkıntıdan önce çıkan son trompettir.
Beşinci trompet
Beşinci trompet, üçünün "ilk kederi" dir. Bu trompet çalmadan önce, bir melek (bazı versiyonlarda kartal olarak çevrilir) belirir ve uyarır, "Vay, vay, vay, vay, yeryüzünde yaşayanlara, ses çıkarmak üzere olan üç meleğin trompetinin kalan patlamaları yüzünden!"
Beşinci trompet, kişileştirilmiş bir yıldızın gökten düşmesini ister. Yıldıza dipsiz çukurun anahtarı verilir. Açtıktan sonra çukurdan çıkan duman havayı koyulaştırır ve güneş ışığını engeller. Sonra, dumandan çekirgeler serbest bırakılır. Çekirgeler, aslan dişli bir erkek yüzüne sahip akrep kuyruklu savaş atlarıdır. Saçları uzundur ve çekirge benzeri kanatlarla uçarlar. Altın kronlarla süslenmiş ve demir göğüs plakalarıyla korunmuşlardır. Kralları tarafından yönetiliyorlar, Abaddon, alnında Tanrı mührü olmayana akrep benzeri kuyruklarını kullanarak eziyet etmek için. Ayrıca, beş aylık azap süresince kimseyi öldürmemeleri gerektiği de onlara açıkça belirtilmiştir.
Preterist görüşler
Katolik bir yorumcu olan Robert Witham, 1733'te Yeni Ahit üzerine iki ciltlik Ek Açıklamalarını yayınladı. 9. Bölüm hakkında yorum yaparak, akrep kuyruklu çekirgeleri tanımlamak için iki ön görüş sunar.
Çekirgeler, Decius zamanında Roma İmparatorluğu'nu kesintiye uğratan Gotların ve “barbar İnsanların” saldırısını temsil etmiş olabilir.
Çekirgeler, Mesih'i inkar eden Yahudi sapkınlarını temsil etmiş olabilir. En önemlisi, Theodotus, Praxeas, Noetus, Samosatalı Pavlus, Sabellius ve Arius.
Altıncı trompet
Beşinci trompet patlamasından sonra altıncısı çalar. Bu, "büyük Fırat nehri"ndeki bağlarından dört meleğin serbest bırakıldığı "ikinci yazıktır". Atları ağızlarından ateş, duman ve kükürt salgılatan iki yüz milyon atlı birlikten oluşan bir kuvvete komuta ediyorlar. Atlı atlılar ateş, sümbül ve kükürt renginde göğüs plakaları giyerlerdi. Atlar aslan başlı ve kuyrukları da başlı bir yılan gibidir. Atlardan çıkan belalar tüm insanlığın üçte birini öldürecek.
Yedinci trompet
Yedinci borazanın sesi "üçüncü vay haline."Bu son borazan ve son yazıktır. Göklerdeki yüksek sesler şöyle diyecek: "Dünyanın krallığı Rabbimizin ve Mesihinin krallığı haline geldi ve sonsuza dek hüküm sürecek.
Yorumlama
Hıristiyan Eskatolojisinde, ilk altı trompetin tümü, dünyadaki günahkarlara uyandırma çağrısı ve tövbe çağrısı olarak kullanılır. Her trompet patlaması beraberinde öncekinden daha feci nitelikte bir veba getirir. Trompet beklenti oluşturmak için kullanılır ve okuyucuya bir uyarı, duyuru veya uyarının gerçekleşmek üzere olduğunu söyler. Yedinci borazan beraberinde veba getirmez. Hayır, öyle söylenir ki, Tanrı'ya yücelik verilir ve krallığı duyurulur.
Preterist anlayış, bu patlamaların dönemin mürted İsrail'ine karşı savaş trompetleri gibi olduğu ve Yahudi Savaşlarındaki olaylara karşılık geldiğidir. Örneğin, ikinci trompet, Eski Ahit'te büyük uluslar için sembolik olan bir dağ olarak tasvir edilen Roma ulusudur ve Celile ile Celile Denizi'nin kan ve cesetlerle dolu hale gelmesi yıkımıdır.
İkinci trompet patlamasıyla ilgili olarak, Hıristiyan özür dileyenler, Vahiy 8:8'de denize dalan "ateşle yanan büyük dağın" olası bir Dünya'ya Yakın nesnenin çarpma olayı olduğunu öne sürüyorlar.
Haraç sonrası rapture doktrinini takip eden Hıristiyanlar, yedinci trompetin I. Korintliler 15:52, ' de bahsedilen son trompet olduğunu ve Yeşaya 27:13, Matta 24:29-31, ve I Selanikliler 4'te bahsedilen olaylar arasında güçlü bir ilişki olduğunu savunuyorlar:16. Bu paralellikler, sıkıntıdan sonra meydana gelen coşku doktrinini desteklemek için kullanılır. Bu nedenle, Tribulationistler yedinci trompet sırasında meydana gelen coşkuyu görürler. 7. Trompetin doğası, "zamanın artık olmadığını ve Tanrı'nın gizeminin bittiğini gösterir, Rev. 10: 6,7. 7. Trompette İsa sonsuza dek hüküm sürer ve hüküm sürer, Büyük gücünü aldı ve hüküm sürdü, ve doğruları ödüllendirir ve kötüleri yargılar. Hem İsa hem de Pavlus, İsa geldiğinde ödülünün Kendisiyle olduğunu ve herkesi yaptıklarına göre ödüllendirdiğini beyan eder, Rev. 22:12,2 Tim 4:1.
Bahai inancına göre, ilk yazıklar olsun Muhammed'in gelişi, ikinci yazıklar olsun Bab'ın gelişi ve üçüncü yazıklar olsun Tanrı'nın vaat edilen gününün gelişidir; Bahai inancının Kurucusu Peygamber Baha'u'llah'ın tezahürü. Yedinci melek veya trompet, vaat edilen Ev Sahiplerinin Efendisi Bahaullah'ın gelişini sevinçle ilan edecek ve duyuracak olan "göksel niteliklere sahip, melek niteliğine ve eğilimine sahip insan ruhlarını" ifade eder.
Gustav Mahler'in ikinci senfonisinin finalinden bir bölümü, aslında sahne dışında kalan dört trompet, bas davul, zil ve üçgenin çaldığı yedi trompet olarak tanımlayan bazı akademisyenler var.
Comments