top of page
Yazarın fotoğrafıBAT-BulentTurgut

İnsanları hasta eden nedir?





İnsanları hasta eden şey aslında hücrelerin, dokuların ve organların atomik titreşimlerinin yani frekanslarının bozulmasıdır. İnsan vücudundaki yer yapının atomik titreşimi yani frekansı vardır. Bu frekansları Rife gibi bazı uzmanlar tespit etmişlerdir. Modern bilim buna da karşı çıkmıştır. Ekmeğini elinden alacağından korkmuştur.

Bir insan hasta olduğu zaman hastalığın meydana geldiği hücrelerin, dokuların ve organların atomik titreşimleri bozulmuştur. Tedavi olacağı zaman 2 aşama söz konusu olacaktır:


1. Frekansların düzeltilmesi ve eski titreşimlerin yerine getirilmesi gerekir. Böylece vücut eski formuna geri döner.


2. Organik yapının işlevselliğinin doğal yöntemlerle yerine konulması: İnsan doğasına aykırı olmayacak bitkisel ekstraktlar, tuzlar ve bazı doğal kimyasallar ile detoks yapmak ve eski biyolojik aktivitenin yeniden sağlanması gerekir.


Tedavi 2 aşamada olmalıdır.


Geleneksel Hun (Çinlilerin çaldığı) Tıbbı'nda insan doğası 3 ana bölüme ayrılır:


1. Soğuk tabiatlı

2. Sıcak tabiatlı

3. Ilık tabiatlı


Gıdalar 3 ana bölüme ayrılır:


1. Sıcak tabiatlı gıdalar

2. Soğuk tabiatlı gıdalar

3. Ilık tabiatlı gıdalar


Hastalıklar da 3 ana bölüme ayrılır:


1. Soğuk tabiatlı hastalıklar

2. Sıcak tabiatlı hastalıklar

3. Ilık tabiatlı hastalıklar


Bir insanın mizacı eğer sıcak tabiatlı ise o kişinin sıcak tabiatlı gıdalardan çok tüketmesi hastalanmasına yol açar yani frekansları bozulur.


Tedavi edileceği zaman sıcak tabiatlı bir hastalık için soğuk tabiatlı bir tedavi yöntemi uygulanır.


Yin-Yang konusu da bu mizaç / tabiat konusundan çıkmadır.


Modern tıp ne yapar? Siz hastaneye gidersiniz. Doktor "şuna da bakalım, buna da bakalım" der. Size uygun bir hastalık türünü illa ki bulur. Birkaç ilaç yazar. O ilaçlar sizde yan tesir yapar. O yan tesirleri iyi etmek için başka ilaçlar alırsınız. Bir aya kalmadan iki torba ilacınız olur. Hastalığınız iyileşir mi? İyileşmez. Son 200 yıldır modern tıbbın iyileştirip tamamen yok edebildiği tek bir hastalık bile olmamıştır.


İlave Bilgiler:


İbrahim Aydoğmuş Gerçek bir Şifacı zaten karşısındaki hastanın vücut enerjisini belirler ve ona göre de kişinin mizacını, hastalığın yerini, hastalığa iyi gelebilecek şeyleri belirler. Uzakdoğu'da çıkan Median Tıbbı ve Akupunktur Tıbbı da bunlardan kök almıştır. Hastanın enerji akışını / diyagramını kendi marifetiyle belirleyebilecek Şifacı; doğru teşhisleri yapabilir. Meridian Tıbbı'nda ve Biyorezonans Tıbbında o işi cihazlar yapar. Kişinin enerji akışını ve atomik titreşimlerini kontrol eder. Bozulmuş kanalları bulur. Hastalığın nerede olduğunu ve hangi frekansların uygulanması gerektiğini açıklar. Hun Tıbbı'nda mizac belirlemede ara formlar da vardır. Soğuğa yakın ve sıcağa yakın. Aslında 5 form bulunur. Kişinin ana mizacı ve hastalığın mizacı tespit edildikten sonra doğru bitkisel ekstraktlar, değişik materyaller, kimyasallar, tuzlar, vs. kullanılarak terkip hazırlanır.


Muayene yöntemleri de burada önemlidir. Eskiçağ Yunan Şifacılarından başlatılan bir modern tıp serüveni olsa da bizdeki veriler çok daha eskidir ve Oğuz Kağan zamanından başlar (MÖ 2200):


1. Görsel muayene: Hastaya fiziksel dokunma gerçekleştirilmeksizin sadece görsel veriler alınır. Gözler, ten, ağız içi ve dil, tırnaklar, ateş gibi hallere bakılır ve kanaat belirtilir.


2. Ölçüm ve fiziksel muayene: Bunda Şifacı hastaya dokunarak çeşitli bölgelerini yoklar. Mesela; karaciğer, safra, mide, lenf düğümleri, vs. elle yoklanarak muayene edilir. Hatta bazı ölümler de yapılabilir. Mesela; idrarın rengine, kanın durumuna ve bunların bazı materyallerle verdiği tepkimeye bakılarak olası hastalık belirlenir.


Ölçümleme yapılabiliyorsa kişi mizacını belirlemede bazı kıstaslar:


Safranın fazla salgılanması vücutta kuruluğa yani sıcağa / hararete yol açar. Mide rahatsızlıkları, eczema, sedef, cilt kuruluğu, vücut ısısının yüksek olması bundan olur. Safrası fazla olan kişi sıcak tabiatlıdır. Fiziksel muayene ile birlikte bunlar görülebilir.


Safranın az salgılanması, safranın salınımının engellenmesi veya safra taşı olması da bazı belirtileri getirir:


1. Dışkıda renk değişimi

2. Cilt üstünde beyaz, sarı lekeler

3. Göz aklarında sarı lekeler

4. Omuz altında ağrılar

5. Karın ağrısı

6. Yemeklerden sonra mide bulantısı

7. Hazımsızlık

8. Gece meydana gelen karın ağrıları


Ağrı: Safra kesesi sorununun en yaygın belirtisi ağrıdır. Bu ağrı genellikle karnınızın orta ve sağ üst kısmında ortaya çıkar. Hafif ve aralıklı olabilir veya oldukça şiddetli ve sık olabilir. Bazı durumlarda ağrı, sırt ve göğüs dahil vücudun diğer bölgelerine yayılmaya başlayabilir. Karnın üst orta ve sağ tarafında yemek sonrası başlayan, sırta ve sağ omuza vurabilen, şiddetli hatta kıvrandırıcı, birkaç saat süren ağrılardır. Çoğunlukla aralıklıdır yani ağrı atakları arasında şikayet oluşmayan uzun zaman dilimleri olabilir. Safra kesesi iltihabı oluşmuşsa ateş, bulantı, kusma eşlik edebilir.


Kanda demir eksikliği insanda soğuk mizaca yol açar. Çünkü demir eksikliği vücudun soğumasına yol açar. Kadınlardaki vücut soğukluğu bundandır. Ancak demir eksikliği tek başına seyretmez. B12, Çinko ve Bakır eksikliği ile birlikte seyreder. Bunlar kan üretimi için gereklidir. Kan eksikliğin belirtileri vardır:


Kansızlığın belirtileri nelerdir?


1- Sabah yorgunluğu, gün içinde halsizlik, enerji azlığı.

2- Renk solukluğu.

3- Soğuğa dayanıksızlık, normalden fazla üşüme.

4- Tırnaklarda kırılma, eğilme (kaşık tırnak).

5- Dilde düzleşme, kızarıklık, tahriş.

6- Çarpıntı, nefes darlığı, çabuk yorulma.

7-Ağız kenarında oluşan çatlak.

8- Sinirlilik.

9- Konsantrasyon bozukluğu.

10- Çabuk hastalanma, bağışıklık sisteminde zayıflık.



Bunlar birkaç örnek.



İbrahim Aydoğmuş'un Facebook'ta ilavesi:


Geleneksel türk tabaneti,Mizaç ilmi keyfiyetlerin yaratılması ile başlamıştır.Allah cc ,Sıcak soğuk diye iki keyfiyeti(enerji) yarattı.miac ilmi ile uğraşan hekimler bu keyfiyetlere unsur isminide vermiştir.Kainatta yaratılmış her şey bu iki keyfiyeti (enerji)nın yani unsurun zaman içerisinde birbiri ile etkileşime girmesi ile meydana gelmeye başladı.İlk olarak sıcak ve soğuk keyfiyetlerin birbiri ile etkileşime girmeleri kuruluk ve nemliligi meydana getirdi.Böylece 4 keyfiyet(enerji) dört ana unsur meydana gelmiş oldu.Bu dört keyfiyet ana unsur Sıcaklık,Soğukluk,Kuruluk ve Nemliliktir.Bunlarında 4 keyfiyeti bir araya gelmeside maddeyi meydana getirmiştir.

Geleneksel türk tababetinde Bu dört keyfiyeti birbiri ile etkileşimi unsurları getirir demistik.Bunlar kuru sıcak,Nemli sıcak,nemli soğuk,Kuru soğuk olarak da bilinir.

Kuru sıcak keyfiyet Ateş Nemli sıcak:Hava Nemli soguk suyu Kuru soğuk Topragı temsil eder.Bunlar bileşen unsurlardır.(ateş,hava,su,toprak,)

İnsan bedenindeki karşılığı Safra,Kan,,Balgam,Sevda

Kurusıcak=Ateş: Safra

Nemli sıcak=Hava=Kan

Nemli soguk=Su=Balgam

Kuru soğuk=Toprak=Sevda

Burada insanın mizacını tespit ederken ensağlıklı hali göz önunde bulundurulur.

Hastalığın mizacı da bu unsurlara göre belirlenir.

Haslikli halinde iken mizacıni tespit ederken iyi analiz edilmez ise yanılabilinir.


15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Uyarı

Bu websitedeki bilgiler eskimiştir ve güncelleme yapacak vaktimiz yoktur. Yine de bazı bilgilerden istifade edebileceğiniz görüşüyle açık...

Beğenmiyormuş bizi sivri

İnsanlara kendimizi beğendiremiyoruz. Hele bizi yeni tanıyıp araştırmaya başlayanlar hemen "yok senin cv'nde şunu gördüm, olmamış", "yok...

Evrensel yenilebilirlik testi nedir?

Vahşi doğada kaybolmak veya mahsur kalmak ciddi bir iştir ve kendinize hayatta kalmak için en iyi şansı vermek için sağlam kararlar...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page