Evinizin etrafındaki bu sinir bozucu zararlılardan bıktınız mı ve mağazadan satın alınan böcek kovucuların çoğunu denediniz mi? Bu zahmetli böceklerden kurtulmak için bu doğal ev yapımı haşere kovuculardan bazılarını deneyebilirsiniz!
1. Karınca Spreyi: Sabunlu su karınca feromonlarının kokusunu giderdiği için bu yöntem karıncalardan kurtulmada faydalıdır. Bu feromonlar (hormonlara benzer ancak vücut dışında çalışır) memeliler veya böcekler tarafından üretilen kimyasal maddelerdir ve çoğunlukla diğer memelileri ve böcekleri çekmek için çevreye salınırlar. Karıncalar, eşlerini çekmek, diğer karıncalarına tehlike sinyali vermek veya diğer karıncalarını nerede oldukları konusunda yönlendirmek için bu feromonları salgılarlar.
Yöntem 1: 20 ml elde yıkama veya sabun sıvısı, 1/4 su bardağı sirke ve 1½ su bardağı su alın, iyice karıştırın ve bir sprey şişesine dökün. Bu sıvıyı doğrudan karıncaların üzerine püskürtün. Bu sıvının bir kısmını karıncaların geldiği açıklıkların veya yarıkların yakınına da püskürtebilirsiniz.
Yöntem 2: Karıncaları püskürtmek için karıncaların etrafına kabartma tozu, tarçın serpebilir veya diş sarımsak koyabilirsiniz. Boraks tozunu şekerle karıştırabilir, delikli bir kavanozda saklayabilir veya bahçenizin etrafına, karınca yuvalarının ve karınca yollarının yakınına serpebilirsiniz.
2. Hamamböceği spreyi: Birçok insanın evlerinde bu hamamböceği tehdidi vardır ve işte onlardan kurtulmanın bir yolu. Hamamböceklerini kovmak için defne yaprağı, nane veya çay ağacı yağı kullanabilirsiniz.
Yöntem 1: 1 bardak suya 6 ila 8 damla çay ağacı esansiyel yağı ve 8 ila 10 damla nane yağı ekleyin, iyice karıştırın ve bir sprey şişesine dökün. Bunu hamamböceği bulaşmış bölgelere püskürtün ve hamamböcekleri kaybolana kadar haftada bir ila iki kez kullanın. Uçucu yağların kokusunun hamamböceklerini uzak tuttuğu bilindiği için bu yöntem faydalıdır. Hamamböceklerini püskürtmek için dolaplarınıza veya başka yerlere defne yaprağı veya karanfil koyun.
Yöntem 2: Şekerin bir kısmını üç kısım borik asitle karıştırın. Ardından karışımı doğrudan hamamböceği gördüğünüz yerlere serpebilir veya kağıt tabak gibi bir şeyin üzerine yerleştirebilirsiniz. Gece boyunca bırakın ve sabahları vakumlayın. Bunu birkaç gün tekrarlayın.
3. Meyve Sinekleri: Taze kesilmiş meyvelerinizde oturan bu küçük küçük meyve sineklerini hiç buldunuz mu? İşte onlardan nasıl kurtulabilirsiniz!
Yöntem: Küçük bir kavanoz veya kaseyi 1 -2 damla bulaşık deterjanı ile birlikte elma sirkesi ile doldurun ve meyve sineklerinin yanına yerleştirin. Meyve sinekleri elma sirkesinin kokusuna kapıldığı, tuzağa düştüğü ve kaçamayacağı için bu yöntem faydalıdır.
4. Örümcek kovucu: Bu sekiz ayaklı yaratıklar birçokları için korkutucudur. İşte onlardan nasıl kurtulabilirsiniz. Uçucu yağın kokusu örümcekleri uzak tuttuğu için bu yöntem faydalıdır.
Yöntem: 350 ml suya 5 ila 6 damla herhangi bir uçucu yağ veya ¼ çay kaşığı bulaşık deterjanı ile 2 veya 3 uçucu yağın (tercihen nane yağı) bir kombinasyonunu ekleyin, iyice karıştırın ve bir sprey şişesine dökün. Bunu etkilenen bölgelere püskürtün ve örümcekler kaybolana kadar birkaç hafta boyunca bu işlemi haftada bir ila iki kez tekrarlamaya devam edin.
İpucu: Örümcekler kuru otların kokusunu püskürttüğü için örümcekleri daha uzun süre uzak tutmak için kuru otlarla dolu küçük keseler de yapabilir ve evinizin etrafına yerleştirebilirsiniz.
5. Sivrisinek kovucu: Odanızdaki sivrisinekler yüzünden iyi bir gece uykusu mu kaybettiniz? Ya da bahçenizdeki mükemmel akşam dinlenme zamanlarınızdan biri, sizi ısıran çok sayıda sivrisinek nedeniyle mahvoldu! Hepimiz oradaydık ve doğal olarak onlardan kurtulmanın yolları var. Sivrisinekler uçucu yağların kokusundan nefret ettiği için bu yöntem faydalıdır; özellikle tee ağacı, limon ve nane.
Yöntem: ½ su bardağı suya 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı ve 18 ila 20 damla herhangi bir uçucu yağ (tercihen cintronella, çay ağacı veya nane aromaları) ekleyin, iyice karıştırın ve bir sprey şişesine veya rulo şişeye ekleyin. Sivrisinekleri kovmak için bunu giysilerinize püskürtün. Sivrisinekleri savuşturmak için difüzörünüze cintronella veya limon otu esansiyel yağı da ekleyebilirsiniz.
Dikkat: Kullanmadan önce uçucu yağı her zaman suda seyreltmeyi unutmayın ve uçucu yağlar sert olduğundan ve yan etkilere neden olabileceğinden doğrudan cilde uygulamayın.
Sivrisinek ısırıkları nasıl tedavi edilir: Sivrisinek ısırığı bölgesine birkaç damla elma sirkesi veya seyreltilmiş sirke sürüp kurumaya bırakabilirsiniz. Elma sirkeniz veya normal sirkeniz yoksa, birkaç damla antiseptik sıvı (Dettol, Savlon vb.) Da Kullanabilir ve sivrisinek ısırığı bölgesine sertçe ovalayabilirsiniz.
6. SİNEKLER VE EŞEKARISI –
Yöntem-Basit bir limon veya elmaya 10-20 karanfil sokun ve sinekleri püskürtmek için mutfağın etrafına yerleştirin. Çöp öğütücüsünün etrafına birkaç damla lavanta esansiyel yağı ekleyin veya sinir bozucu ev sineklerinden kurtulmak için bir pamuk topuna birkaç damla uçucu yağ ekleyin. Sinekleri hapsetmek için bir kaseye elma sirkesi ekleyerek meyve sineği tuzağını da kullanabilirsiniz.
İlave:
Ayrıca kuru kedi nanesi otlarıyla (nane ailesinden bir bitki) doldurulmuş küçük keseler yapabilir ve bunları evinizin farklı köşelerine yerleştirebilirsiniz ve koku hamamböceklerini uzak tutacak ve geri gelmelerini önleyecektir, ancak zaten oradaysa onları öldürmeyeceklerdir.
Hamamböceklerinin hemen hemen her şeyle ve her şeyle beslendiğini ve yüzeylerinizi her zaman temiz tutmanın önemli olduğunu unutmayın.
7. SIÇANLAR VE FARELER–
Karabiberin fareleri ve fareleri kovmanın etkili bir yolu olduğu iddia edildi. Haşaratın görüldüğü yere bolca uygulayın ve gidecekler.
8. BİTLER
Defne yaprağı, böceklerden kurtulmanın popüler ilaçlarından biridir. Kirlenmeye daha yatkın olan un veya pirinç kaplarının içine birkaç Defne veya neem yaprağı yerleştirin. Karanfil böceklerle savaşacak ve istilalarından da kaçınacaktır. dolap raflarınızın ve kiler alanınızın etrafına biraz karanfil serpin.
9. YATAK BÖCEKLERİ –
DE tozu olarak da adlandırılan diyatomlu Toprak tozu, yaygın olarak kullanılan bir tahtakurusu iticidir. Suda yaşayan küçük organizmalar olan ve beyaz renkli bir toz halinde gelen fosilleşmiş diyatomlardan oluşur. DE tozu, yatak böcekleri de dahil olmak üzere böcekleri öldürmeye yardımcı olabilecek silika içerir. Şilte ve yatak takımlarının üzerine ve özellikle yatak takımlarının herhangi bir kıvrımına gıda sınıfı Toz Diyatomlu Toprak tozu sürün. Ayrıca yatağın kutu yaylarına biraz DE tozu atmalısınız. Yukarıda tarif edilen de'nin kuru uygulaması, bunu yapmanın en yaygın ve en kolay yolu olsa da, diyatomlu toprağı ıslak bir biçimde uygulamak da mümkündür. Bunu başarmak için diyatomlu toprak ve suyu 1:4 oranında karıştırın (1 su bardağı diyatomlu toprak, 4 su bardağı su). Daha sonra bu karışımı bir püskürtme aplikatörü ile püskürtebilirsiniz.
Commentaires