Türkler olarak bizim tespitimiz en az 60000 yılı var ki biz bu coğrafyadayız. Ben bunu söylediğimde alay ediyorlar. Kayıtları da var anlayacak adam yok. Güneydoğu Anadolu'da bundan 5-10 yıl önce bir yazıt taşı bulundu. Tarihlemesi yapıldı: 25000 yıllık olduğu tespit edildi. Eskiden Karbon yarılanma ömrü analizi ile organik materyallerin yaşı tespit edilebiliyordu. Şu anda birkaç farklı yöntem daha geliştirildi, inorganik materyallerin yaşı da tespit edilebiliyor. O yazıt taşının üstündeki yazılara bakıldı. Kök-Türkçe'nin eski formlarından birisi olduğu belirlendi ancak ne yazdığı tespit edilemedi. Bende birkaç resmi vardı ama nereye koydum bilmiyorum. Sonra da o taşın varlığı unutturuldu. Şimdi nerededir, bilen yok. Bizim fasulyeden tarihçilerimiz bunu bile araştırmadı. Osmanlı ve Selçuklu tarihini bile doğru düzgün bilmeyen tarihçilerimiz var. Selçuklu'nun çift başlı kartal bayrağı geçen yıllarda Altay'daki bir Türk'ün evindeki sandığın içinde bulundu. Resimleri de var bende.. Bizim sözde Selçuklu uzmanlarımız Selçuklu dizilerinde bir kere bile bu bayrağı kullandırtmadılar. Çünkü bayrak meydanda yoktu, sadece çizimlerde vardı. Farisi kültürünü yansıtan motifler dizilerde kullanıldı. O dizilerin de hangi milleti anlattığını bir türlü çözemedim. Diyarbakır şehri Türklerin en az 6-7 devletine başkentlik yaptı. Hatta Er-Kut Kağan zamanında Diyarbakır yöresi Türk Ödüsü Batı Türk Yabgusu baş şehri olarak kullanılıyordu. Göbeklitepe'nin ne işe yaradığını hala tespit edemediler. Orası bulunduğunda "onun gibi daha çok var Anadolu'da.. zamanla çıkartırlar meydana" dedim. Çok geçmedi; iki tane daha buldular. İskitlerin büyük tufanın ardından güneye göçmeye başlaması zaten MÖ 12-13000'lerde başlar. Anadolu'ya, Afrika'ya, Ön Asya'ya, Kuzey Hindistan'a gidip yerleştiler. Geride bıraktıkları çok eser var. Ancak bunları anlayacak tarihçi yok. Batılılar, Çinliler, Araplar, Farisiler, Ruslar söylemezse bizimkiler ağzına bile almaz.
Bu arada "kavim" ifadesi Arapçadır. Bizdeki "ulus" ve "bodun" kelimelerini pek karşılamaz. Ulus; Moğol Türklerinin kullandığıdır. Bodun; Oğuz Türklerinin kullandığıdır.
Acun; dünya veya varlık demektir. "Türk Acunu" dediğiniz zaman "Türk Dünyası" demiş olursunuz.
Millet kelimesinin kökü nedir?
Arapça mll kökünden gelen millat ملّة "din, mezhep, bir din veya mezhebe mensup cemaat" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Aramice/Süryanice məllā מלא "dil (language)" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Aramice/Süryanice #mll מלל "konuşmak" kökünden türetilmiştir.
Comments