top of page
Yazarın fotoğrafıBAT-BulentTurgut

Virüs denilen şey




"Mikrop" kavramı içerisinde "virüsler, bakteriler, parazitler, mantarlar" gibi bazı mikroskobik varlıklar yer alır. Bunlardan bir kısmı gözle görülecek kadar büyük te olabilir.


Biyolojik açından bir varlığın "canlı" olabilmesi için "o varlığın sindirim sisteminin olması" gerekir. Mikroplar içerisinde virüsler haricindeki varlıkların sindirim sistemleri vardır ve bunların dışkıları sayılabilecek materyaller toksinleri oluşturur. Virüsler ise modern bilimin uydurduğu bir kavramdır. Bütün medya endüstrisi virüsler üzerine filmler ve diziler yapmıştır. Neden diğerleri üzerine yapılmadı? Çünkü tanımlanamayan bir varlığın günah keçisi ilan edilmesi ve insanların korkutulması gerekiyordu. "Ölümcül, en ölümcül, daha da ölümcül" şeklinde.. Biyolog olarak uzun yıllar bu konu kafamı karıştırdı. Ta ki Patoloji, Mikrobiyoloji, Viroloji, Bakteriyoloji ve Parazitoloji gibi dersleri göresiye kadar.


Patoloji'nin temelinde 2 temel kuram yer alır:


1. Germ (Mikrop) Teorisi

2. Terrain (Çevre) Teoisi


Aslında bugünkü anlayışla buna Germaterrain Teorisi'ni de eklemek gerekir. Çünkü gerçek olan budur. İnsanı hasta eden çevresel patojenlerdir yani toksinlerdir. Yediğiniz, içtiğiniz, soluduğunuz şeyler ve yaşadığınız ortam içindeki toksinlerin vücudunuza geçmesi sonrası hasta olursunuz.


Virüs nedir? Her hücrede bulunan "vezikül" denilen çöp tenekeleridir. Her hücre belirli bir süre içerisinde yenilenir. Eski hücre artıkları bir veziküle konulur. Genetik (RNA ve DNA) artıklar ise vezikülün bir uç noktasına yerleştiril ki diğer çöplerle karışmasın. Daha sonra bu vezikül dışa doğru çıkıntı yapar ve vücudunun bağışıklık sistemi o vezikülü alıp götürür. Küreselci bilim insanları her izahı zor konu için birkaç kavram ve formül uydurmuştur. Bunların gerçekle hiçbir alakası yoktur. Teknik laf kalabalığıdır.

Akşemseddin'e atfedilen "vürüsün eski tanımlamalarından birisi olduğu iddiası" da yalan çıkmıştır. Osmanlı kütüphanelerinde alakasız fasiküller bir araya getirilip ciltlenmiştir.


Virüsler hakkındaki resimlerin hepsi illüstrasyondur. Elektron mikroskobu çekimi bile yoktu. Veziküller ile virüsler tıpa tıp aynıdır.


8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Uyarı

Bu websitedeki bilgiler eskimiştir ve güncelleme yapacak vaktimiz yoktur. Yine de bazı bilgilerden istifade edebileceğiniz görüşüyle açık...

Beğenmiyormuş bizi sivri

İnsanlara kendimizi beğendiremiyoruz. Hele bizi yeni tanıyıp araştırmaya başlayanlar hemen "yok senin cv'nde şunu gördüm, olmamış", "yok...

Evrensel yenilebilirlik testi nedir?

Vahşi doğada kaybolmak veya mahsur kalmak ciddi bir iştir ve kendinize hayatta kalmak için en iyi şansı vermek için sağlam kararlar...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page